خیلی از مشکلاتی که افراد در راه کمالخواهی خود بدآن ها دچار می شوند، همگی بعلت درک نادرست ایشان از پدیدارهای هستی و زمان می باشد. مثلا دیده ام که افراد می گویند از شنبه این کار را دیگر مرتکب نخواهم شد و یا اینکه از این ساعت به بعد، دیگر این شکلی نخواهم بود و یا این خط و نشان که دیگر خوب بودن را فراموش نکنم و غیره…
همچنین دیده ام که افرادی می گویند این آخرین بار است، بعد از این دیگر بدین شکل رفتار نخواهم کرد و یا مثلا از تولد سی سالگی ام فلان کار را ترک خواهم نمود. بلی! همانطور که پیشتر اشاره شد، همه ی این رفتارهای غریب، تحت تاثیر داشتن درک نادرستی از هستی و زمان است.
هستی چیزی نیست جز ماده ی در حال حرکت و زمان نیز چیزی نیست جز ادراک این حرکت بتوسط سوژه ی آدمی! با این رویکردِ دی دادی، ماده ی در حال حرکت که حرکتش زمان را می سازد، خود، بُن پاره ی تشکیل دهنده ی نهاد آدمی است.
آدمی در اثنای این مسیر نمی بایست برای مبدا تغییر، نقطه ای خاص را برگزیند، زیرا که آن نقطه چیزی نخواهد بود جز یک یاد و ماحصلی ندارد جز تحمیل آن یاد نااصیل به واقعیت اصیل بیرونی.
اگر با خود به این نتیجه رسیده ایم که عملی را نبایست به انجام رسانیم و یا اینکه برعکس طالب انجام آنیم، یادهای گذشته به مثابه یک مبدا تغییر خاص را می بایست به دست فراموشی سپاریم و برعکس، برای مبدا تغییرات خود؛ لحظه ی ابدی اکنون که همان درک حرکت ماده ی تشکیل دهنده ی هستی مان است را برگزینیم…
بسیار روان و شیوا مهمترین ایراد اکثر برنامه ریزی ها را که بنیادین نیز هست آشکار کردین. و چه زیبا زمان و مکان را توصیف کردین. ممنون
زیبایی در نگاه شماست.